- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' מעצ - החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
12858-10-09
29.11.2011 |
|
בפני : חאג יחיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מעצ - החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למחיקת התביעה על הסף תוך חיוב בהוצאות .
התביעה הוגשה ע"י התובעת כנגד הנתבעת לתשלום פיצויים על נזקים שנגרמו לרכב ממשלתי שעה שנסע בכביש מספר 1 לכיוון ירושלים . התובעת טענה כי הנתבעת , בתוך הגוף הממונה על תחזוקת הכבישים בארץ התרשלה בכך שלא קיימה את חובתה לשמור על הכביש נקי, ולא ניקתה או לא ניקתה במועד שמן שנשפך על הכביש , וגרם להחלקת הרכב והינזקותו .
הנתבעת הגישה כתב הגנה וכן בקש למחיקת התביעה על הסף בטענה כי התובעת לא קיימה את חובותיה על פי התקנות במסגרת קיום הליכים מקדמיים.
התובעת הגישה תגובה ובה הביעה את עמדתה כי היא מסכימה , לאחר שבדקה את כל המסמכים שהתקבלו , כי התביעה תימחק, אך התנגדה לתשלום הוצאות.
נימוקי ההתנגדות של התובעת לתשלום הוצאות הם כי מדובר בתביעה המתנהלת בין שני גופים ממשלתיים , וכי למעשה בקשתה של הנתבעת מהווה ניסיון לא הוגן להתעשר על חשבון התובעת, כאשר למעשה מדובר בהוצאת כספים מכיס לכיס , כאשר מדובר בשני כיסים של גוף אחד הוא המדינה
כמו כן טענה התובעת כי אך מתך שגגה לא הועברה למשרד בא כוחה של התובעת הנחית היועץ המשפטי לממשלה לפיה יש ליישב סכסוכים מעין אלה " בתוך הבית " ולא דרך פנייה לערכאות , וכי ברור כי אילו נמצאו הנחיות היועץ המשפטי בידי בא כוח התובעת עובר להגשת התביעה , זו לא הייתה מוגשת
כן מפנה התובעת לפסיקה של בית המשפט העליון בה נקבע, ברמה העקרונית, כי אם התובע או בא כוחו פועל לעצור את ההליך באיבו , דרך כלל יטה בית המשפט שלא להשית עליו הוצאות.
לצערי אין בידי לקבל את עמדת התובעת .
1- העובדה כי מדובר בשני אברים בגוף אחד , או שני גופים במערכת אחת, בוודאי שהיתה ידועה הן לתובעת והן לבא כוחו שעה שהתביעה הוגשה , ואין בכך משום חידוש אשר ישנה את התשתית העובדתית עליה , או על הרקע שלה הוגשה התביעה . התובעת ידעה את הנימוק להסכמתה למחיקת התביעה עוד טרם הגשתה, ובכל זאת ובכוונה תחילה , ולא בשגגה התביעה הוגשה .
2- אי העברת הנחיות היועץ המשפטי לממשלה לידי בא כוח התובעת , טרם הגשת התביעה מהווה מחדל אשר גרם לבא כוח התובעת לטעות ולא לדעת כי המדינה החליטה דרך היועץ המשפטי שלה שליישב את המחלוקות בין אגפה השונים "בתוך הבית " . מחדל זה , וגם העובדה כי לא התעוררה אצל בא כוח התובעת תמיהה , כיצד התובעת מבקשת ממנו להגיש תביעה נגד אחד מאגפיה או משרדיה , גם הוא תרם לכך כי התביעה תוגש מקום שלא הייתה צריכה להיות מוגשת .
בנסיבות אלו , ברור כי הנתבעת אשר העבירה את הטיפול בתביעה לעו"ד חיצוני, חייבת לשלם לו את שכר טרחתו עבר העבודה שביצע . שכ"ט זה ייגרם מתקציבה של הנתבעת , הממומן למעשה ע"י התובעת אך יחסר לה לשימוש ליעדים שהוקצב להם . סבורני כי אן הגיון בכך שהנתבעת היא אשר תספוג את ההוצאה לבדה .
לא נעלם מעיני כי ההליך נעצר באיבו , ומלבד ניסוח כתב ההגנה , הבקשה , וקיום שני קדמי משפט ללא עדים טרם התקיים בהליך דיון לגופו , ועל כן ההוצאות תהיינה בהתאם .
על כן אני מחליט , לבקשה הנתבעת ובהסמכת התובעת למחוק את התביעה .
התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסוכם של 5000 ₪
ניתנה היום, ג' כסלו תשע"ב, 29 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
